RC Continental sprijina actiunile ECOTIC

May 14, 2017 in Proiecte in derulare

Rotary Club Bucuresti Continental sprijina asociatiile ECOTIC si APDETIC in lansarea unei campanii de colectare si ulterior donatie echipamente IT. Campania se va desfasura in perioada 10 mai – 30 iulie 2017 si se adreseaza tuturor entitatilor care doresc sa predea echipamente IT.

parteneriat-ecoticIn acest sens, pe 10 mai 2017, ECOTIC da startul unei campanii de colectare a echipamentelor IT, campanie adresata tuturor entitatilor care doresc sa predea astfel de echipamente. Toate laptopurile, unitatile si monitoarele colectate vor merge pe fluxul de reconditionare al partenerilor ECOTIC si ulterior vor fi donate, la nivel national, catre scoli.

Perioada de desfasurare:
• 10 mai – 30 iulie, 2017
Public tinta:
• entitatile publice sau private
Mecanism:
Programul urmărește colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) de tipul: laptopuri, notebook-uri, monitoare si unitati centrale cu scopul de a fi reconditionate si ulterior donate catre scoli care nu beneficiaza de acest tip de echipare.
Programul se va desfăşura în perioada 10 mai – 30 septembrie 2017, cu structura următoare:
• 10 mai 2017 – lansarea campaniei
• 10 mai – 30 iulie 2017 – inscriere participanti. Inscrierea se face online pe website-ul www.ecotic.ro prin completarea acestui formular .
• 10 mai – 11 august 2017 – colectare DEEE de la participanti prin operatorii care colaboreaza cu Asociatia ECOTIC.
• 10 mai – 15 septembrie 2017 – reconditionarea echipamentelor IT predate de catre participanti.
• 15 – 30 septembrie 2017 – donarea echipamentelor reconditionate catre scoli.
Echipamentele vor fi donate catre urmatoarele institutii:
Scoala Gimnaziala Maicanesti
Scoala Gimnaziala Virlezi
Centrul de Plasament Sf Stefan
Asociatia Mia’s Children
Grup Scolar Doamna Chiajna
Scoala Chiajna

Scoala Generala nr 160 Sfanta Treime
Liceul Tehnologic Special Nr. 3
Scoala Gimnaziala Liviu Rebreanu

Programul urmărește colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) de tipul: laptopuri, notebook-uri, monitoare si unitati centrale (vezi Anexa 1) cu scopul de a fi reconditionate si ulterior donate catre scoli care nu beneficiaza de acest tip de echipare. Organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica/completa şi/sau schimba prezentul Regulament, precum şi dreptul de a suspenda şi/sau înceta desfăşurarea Campaniei, cu condiţia înştiinţării prealabile a participanţilor cu privire la orice modificare a vreuneia din prevederile acestuia, prin publicarea pe site-ul www.ecotic.ro. Participarea la Campanie implică cunoaşterea şi acceptarea integrală, automată şi neechivocă de către participanţi a prezentului Regulament. Prin participarea la acest Program, participantii sunt de acord cu menționarea lor în cadrul materialelor realizate de Organizatori.
Unul dintre principiile de baza ale unei societati sustenabile este reutilizarea. In sectorul IT, exista un mare potential de reorientare a echipamentelor – laptopuri, unitati centrale si monitoare – dinspre companiile care isi innoiesc periodic dotarile, catre beneficiari care au acces mai greu la astfel de echipamente, dar care au nevoie de solutii de digitalizare pentru a facilita accesul la educatie.
In acest sens, pe 10 mai 2017, ECOTIC da startul unei campanii de colectare a echipamentelor IT, campanie adresata tuturor entitatilor care doresc sa predea astfel de echipamente. Formularul online de inscriere este disponibil aici.
Toate laptopurile, unitatile si monitoarele colectate vor merge pe fluxul de reconditionare al partenerilor ECOTIC si ulterior vor fi donate, la nivel national, catre scoli care nu detin, in acest moment, astfel de echipamente.
Campania va functiona in trei pasi simpli:
• In primul rand, companiile care se vor inscrie in campanie vor primi documentele necesare scoaterii din gestiune a echipamentelor pe care le vor dona.
• In pasul doi, echipamentele donate vor fi reconditionate in conditii corecte.
• In pasul trei, echipamentele gata de reutilizare vor fi donate acolo unde este cea mai mare nevoie de ele.
Impreuna, se poate!